Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen over onze ontvochtigers, infrarood panelen, airco’s en luchtreinigers. Navigeer snel naar de gewenste informatie via onderstaand menu:

Ontvochtigers

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over ontvochtigers. Via onderstaande items navigeert u snel naar de gewenste informatie:

Types

Welke ontvochtiger moet ik kiezen?

De keuze voor een ontvochtiger hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de capaciteit van het apparaat en het gebruik. In een woonkamer is bijvoorbeeld een vochtbestrijder met minder capaciteit nodig dan in een grote kelder of bedrijfsruimte. Met een ontvochtiger met hoge capaciteit behaalt u sneller het gewenste resultaat.

Voor slaapkamers, woonkamers en keukens zijn ontvochtigers die in 24 uur 10 liter vocht aan de lucht onttrekken doorgaans voldoende. In grote ruimtes, zoals een kelder of kantoor raden we ontvochtigers met meer capaciteit aan.

Gebruik

Kan ik mijn ontvochtiger direct gebruiken?

Ontvochtigers moeten na het vervoeren even aarden. Net als bij een koelkast of vriezer raden we aan om uw ontvochtiger gedurende 24 uur rechtop te zetten, zonder aan te sluiten op de stroom.

Waar moet ik een ontvochtiger plaatsen?

Onvochtigers zijn geschikt om in elke ruimte te gebruiken, maar zijn het effectiefst in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Voorbeelden hiervan zijn de badkamer, slaapkamer, woonkamer, kelder, het kantoor en opslagruimtes.

Hoelang moet mijn ontvochtiger aan staan?

Afhankelijk van de grootte van de ruimte, de capaciteit van de ontvochtiger en de luchtvochtigheid in de ruimte wordt bepaald hoelang het apparaat aan moet staan om het gewenste resultaat te behalen. De ontvochtigers uit ons assortiment onttrekken in 24 uur 10 tot maximaal 50 liter vocht uit de lucht.

Hoe vaak moet het waterreservoir geleegd worden?

Alle ontvochtigers uit ons assortiment beschikken over een waterreservoir dat af en toe geleegd moet worden. Mocht u de ontvochtiger continu aan willen zetten, dan is het in bepaalde gevallen beter om er een permanente waterafvoer op aan te sluiten. Neem contact op voor meer informatie of advies hierover.

Infrarood panelen

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over infrarood panelen beantwoord. Klik op een van de onderdelen om meer te lezen:

Aansluiten

Hoe sluit ik een infrarood paneel aan?

Onze infrarood panelen zijn heel eenvoudig aan te sluiten. Met behulp van de meegeleverde gebruiksaanwijzing, aansluitsnoeren, thermostaat en ontvanger monteert u de panelen zelf gemakkelijk aan een wand of het plafond. Hang de panelen op, sluit ze aan op de thermostaat en u geniet vrijwel direct van de warmte. Door de panelen op de thermostaat aan te sluiten wordt de temperatuur automatisch gereguleerd.

Heeft u geen ervaring met elektronica en het aan- en afsluiten ervan? Schakel dan een specialist in.

Waarom moet een infrarood paneel aangesloten worden op een thermostaat?

Een infrarood paneel verwarmt altijd op vol vermogen. Door het paneel aan te sluiten op een thermostaat wordt het vermogen van het paneel automatisch in- of uitgeschakeld, omdat de thermostaat de temperatuur in de ruimte regelt. Als het paneel niet op een thermostaat aangesloten is, dan zal het infrarood paneel altijd op vol vermogen verwarmen totdat u deze handmatig uitschakelt.

Moet ik de panelen horizontaal of verticaal monteren?

Infrarood panelen zijn geschikt om horizontaal en verticaal te monteren.

Zijn de infrarood panelen geschikt voor plafonds en wanden?

De infrarood panelen uit ons assortiment zijn zowel geschikt voor montage op wanden als op plafonds. Voor de veiligheid is het noodzakelijk dat u de montageinstructies opvolgt.

Kan ik meerdere infraroodpanelen op één thermostaat aansluiten?

Om grote ruimtes te verwarmen zijn doorgaans meerdere infrarood panelen nodig. Als u bijvoorbeeld vier panelen wilt aansluiten om uw keuken te verwarmen, dan moet u een parallelschakeling aansluiten. Eén thermostaat kan namelijk evenveel vermogen schakelen als een groep: 3600 watt. Daarom is het raadzaam om slechts één infrarood paneel per ruimte aan te sluiten en in elke ruimte een aparte thermostaat te gebruiken, zodat deze de temperatuur goed kan blijven meten.

Gebruik en werking

Hoe bepaal ik welk infrarood paneel ik nodig heb?

Om te bepalen welke paneel u nodig heeft moet u het vermogen weten dat nodig is om de ruimte te verwarmen. Daarnaast spelen het woningtype en de isolatie ook mee.

Wilt u infrarood panelen als hoofdverwarming toepassen? Dan heeft u meer vermogen nodig dan wanneer u de verwarming van infrarood panelen als extra comfort wilt gebruiken. Neem contact met ons op voor hulp bij het bepalen van de beste infrarood panelen voor uw situatie.

Hoe snel warmt een infrarood paneel op?

De opwarmtijd wordt bepaald door de afmetingen en het materiaal van de panelen. Aluminium of stalen infrarood panelen hebben bijvoorbeeld in circa 10 minuten de werktemperatuur van 80 tot 90 graden Celsius bereikt. Glazen of spiegel panelen bereiken in circa 15 minuten deze werktemperatuur.

Hoe groot is het stralingsbereik van infrarood panelen?

Het stralingsbereik is afhankelijk van het vermogen van de panelen en de temperatuur in de ruimte die verwarmd moet worden. Gemiddeld is het stralingsbereik drie meter.

Is de straling schadelijk voor de gezondheid?

Nee, de infraroodstralen uit onze infrarood panelen zijn zogenaamde lange golf stralen. Deze stralen dringen niet door de huid, ze verwarmen enkel de objecten in de nabije omgeving. Daarom zijn onze panelen veilig en voor iedereen te gebruiken.

Energieverbruik

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel?

Het verbruik van een paneel is afhankelijk van de wattage. De wattages van onze panelen vindt u op de productpagina’s. Als een infrarood paneel 500 watt heeft, dan verbruikt deze 0,5 kWh. Vanzelfsprekend verbruiken de panelen meer stroom als u veel thuis bent, want dan staan de panelen vaker aan.

We helpen u graag bij het berekenen van de verwachte kosten voor het verwarmen van uw kamer of ruimte. Over het algemeen zorgen infrarood panelen voor minder stroomverbruik dan gasverwarming. Neem contact met ons op voor een kostenindicatie.

Airco’s

Hieronder hebben we de veelgestelde vragen over mobiele airco’s beantwoord. Navigeer naar uw vraag via onderstaand menu of neem contact op met onze klantenservice als uw vraag er niet tussen staat.

Types

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste airco?

Als u een mobiele airco zoekt, moet u weten hoe groot de ruimte is waar u de airco wilt gebruiken. De capaciteit van de airconditioning bepaalt namelijk hoe snel het gewenste resultaat behaald wordt. Bekijk de technische specificaties om te bepalen welke airco het effectiefst is in de ruimte die u wilt behandelen en houd rekening met bijvoorbeeld energieverbruik, geluidsproductie en vermogen.

Doorgaans is 40 watt per kubieke meter nodig om het gewenste resultaat te behalen. Voordat u op zoek gaat naar een mobiele airco is het dus belangrijk dat u weet hoeveel kubieke meter de ruimte is waarin u de airco wilt gebruiken. Bij een slecht geïsoleerde ruimte of een kamer met veel ramen is doorgaans een airco met meer koelvermogen nodig dan in een goed geïsoleerde kamer met weinig ramen.

Gebruik

Hoe werkt een mobiele airco?

Een mobiele airco werkt hetzelfde als een vaste airco: de warme lucht wordt aangetrokken en afgekoeld, waarna er koude lucht de kamer in wordt geblazen. De vuile lucht wordt tegelijkertijd door de afvoerslang naar buiten afgevoerd. Binnen in de airco wordt de aangetrokken warme lucht afgekoeld met een koelmiddel en als koude lucht terug de kamer in geblazen.

Hoe plaats ik een mobiele airco?

Voor een optimale werking adviseren we om de airco’s dichtbij een raam te plaatsen, zodat de gefilterde lucht naar buiten kan ontsnappen via de afvoerslang. Door de afvoerslang via een speciale raamafdekking of een gat in de muur naar buiten te geleiden, voorkomt u dat er warme buitenlucht binnenkomt.

Hoelang gaat een airco mee?

Onze mobiele airco’s gaan over het algemeen 10 tot 15 jaar mee, maar de levensduur is afhankelijk van het gebruik en het onderhoud. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over onderhoud en reiniging.

Hoeveel geluid maken jullie airco’s?

Het aantal decibel (dB) geeft een indicatie welke airco het minste geluid produceert. Kies bijvoorbeeld een airco met minimale geluidsproductie (minder dan 50 dB) voor in de slaapkamer,  een airco met 50 tot 60 dB voor in de woonkamer of een airco met meer dan 60 dB voor in de keuken.

Energieverbruik

Hoeveel energie verbruikt een airco?

Het energieverbruik van een mobiele airco is afhankelijk van het gebruik, het type, de ruimte en het stroomtarief. De airco’s uit ons assortiment hebben een koelvermogen van 950 watt en een maximaal vermogen van 1080 watt.

Hoe zuinig zijn jullie airco’s?

Om een indicatie te krijgen hoe zuinig de airco is bekijkt u het energielabel. Dit label geeft aan hoeveel energie de airconditioning verbruikt ten opzichte van de koelcapaciteit. Neem contact met ons op voor meer informatie over het verbruik, zoals de indicatoren Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) en Seasonal Coefficient of Performance (SCOP). We helpen u graag bij het berekenen van de verwachte kosten van een airco in uw woning of kantoor.

Luchtreinigers

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over onze luchtreinigers beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wanneer kies ik voor een luchtreiniger?

Luchtreinigers zijn uitermate geschikt om de lucht te reinigen van bijvoorbeeld fijnstof, pollen, huisstofmijt en resten van huisdieren. Vooral bij gezondheidsklachten zoals astma, hooikoorts en allergieën zijn luchtreinigers een goede oplossing.

Hoe kies ik een goede luchtreiniger?

Bepaal in welke ruimte u de luchtreiniger wilt gebruiken en met welk doel. Houd rekening met de grootte van de ruimte en de capaciteit van het apparaat. Om de lucht in een grote ruimte te reinigen is een luchtreiniger met meer vermogen nodig om snel het gewenste resultaat te behalen. Daarnaast raden we u aan om rekening te houden met het geluidsniveau, het gewenste filter en eventuele terugkerende kosten als u een filter moet laten vervangen.

Op basis van uw situatie kiest u voor een luchtreiniger met voorfilter, ionisatiefilter, koolstoffilter of HEPA-filter. Elk filter heeft zijn voordelen, maar het verschilt per toepassing welke luchtreiniger het meest geschikt is.

Waar plaats ik een luchtreiniger?

Om de lucht zo snel en effectief mogelijk te reinigen dient u de luchtreiniger in het midden van de ruimte te plaatsen. Blokkeer de luchtstroom niet door het apparaat tegen of vlakbij een muur of andere objecten te plaatsen.