Infrarood panelen

Infrarood paneel 750x320x30

124.00

  • Geen verzendkosten
  • Niet goed, geld terug garantie
  • Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Omschrijving

Infrarood panelen zijn de ideale oplossing om souterrains en kelders zonder radiatoren te verwarmen. Ze verwarmen de ruimte door straling en zonder gas. De warme lucht van radiatoren stijgt snel op en de warmte van de panelen niet. Daardoor wordt er bij radiatoren doorgaans meer gas gestookt dan nodig is. Infrarood panelen zijn dan ook een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief dan bijvoorbeeld radiatoren en een CV ketel.

Bestel de benodigde IR-panelen op basis van het aantal m² dat u wilt verwarmen. De panelen zijn direct uit voorraad leverbaar en bezorgen we binnen enkele dag gratis bij u thuis. Ze zijn eenvoudig zelf te monteren of door ons te laten installeren. Neem contact met ons op voor meer informatie of keuzehulp.

Bij een Rc-waarde van 3,5 is per 100 Watt 7 m² te verwarmen. Voor een optimale werking en een comfortabele leefomgeving in een woonkamer van 60 m², zijn daarom twee panelen van minimaal 400 Watt nodig. Als er scheidingswanden aanwezig zijn, bijvoorbeeld in de keuken, dan is in de keuken een apart paneel vereist. De straling van panelen gaat namelijk niet door wanden. Houd dus ook rekening met het stralingsbereik van de panelen.

Radiatoren in woningen zijn vaak niet voldoende in staat om zowel de begane grond als de bovenverdieping(en) te verwarmen. Dit wordt veroorzaakt doordat de thermostaat doorgaans op de begane grond geplaatst is. Bij het verwarmen van de woning wordt dan vaak alleen de begane grond  warm en blijft de bovenverdieping of de zolder koud, omdat de taak van de thermostaat op de begane grond erop zit.

Warme lucht van radiatoren in slaapkamers heeft veelal een benauwend effect. We adviseren daarom om geen tweede thermostaat op de eerste verdieping en/of zolder te plaatsen, maar te kiezen voor IR-panelen. Ze zijn schoner, frisser, aangenamer en verminderen allergieën met stof en schimmels.

Terug naar het overzicht

Specificaties

  • Afmetingen 750x320x30
  • Vermogen 200 W
  • Gewicht 4,3 kg